Miksi sisältöä arkeen?

Sisältöpalveluilla kunnat, virikepalvelun tuottajat ja hoivaketjut lisäävät ikäihmisten aktiivisuutta ja hyvinvointia. Tämä parantaa elämän laatua ja vähentää tarvittavan hoivatyön määrää kestävällä pohjalla.

Mika kertoo Voolerin sisältöpalvelun eduista

1. Kestävä ratkaisu hoitajapulaan

Kuntoutuksella ja päivätoiminnalla pidennetään ikäihmisten kotikuntoisuutta ja vähennetään hoitotarpeen määrää.

2. Saavutettavuus koteihin

Tarjoa päivätoimintaa ikäihmisten koteihin silloin kun sitä ei ole helposti saavutettavissa.

3. Helppokäyttöinen kaikille

Avoimiin ja suljettuihin etäryhmiin pääsee omalla laitteella tai yhdellä sormen painalluksella Voolerin lainatabletilla.

4. Kutsumenettelyllä palvelun pariin

Vooler auttaa sinua kutsumaan ikäihmiset mukaan ikä- ja palveluneuvonnassa.

4. Yhteistyöllä parempaa sisältöä

Parempaa, laajempaa ja houkuttelevampaa sisältötarjontaa omilla, vapaaehtoisten ja Voolerin sisältöverkoston tuottamilla sisällöillä.

Asiakaspalautetta POPsoten omasta arkikuntoutusta etänä hankkeesta

Asiakaspalaute ohjaajalta

”Eka lähetys tehty. Fiilis on mahtava. Kaikki toimi hyvin. Kahdeksan osallistujaa oli mukana. Ja mikä palkitsevinta 40min kohdalla kysyin että mitä tykkäätte, lopetetaanko tältä erää tähän vai laulellaanko klo 11 asti. Kaikki halus jatkaa laulamista. Yksi osallistuja sanoi että on tosi mukava laulaa kun sanatkin näkyy. Yks osallistuja laittokin chattiin että tuntuu kuin yhdessä isolla porukalla lauletaan ja tätä odotetaan.”

Asiakas 89 v.

”Tabletin käyttö asiakkaalle täysin uusi asia. Innostunut, tyytyväinen ja kiitollinen saadessaan osallistua pilottiin. Saanut virikettä päivään ja onnistumisen kokemuksia. Pilotin jälkeen suunnitelmissa hankkia oma tabletti ja opetella käyttöä vielä tarkemmin.”

Hankkeessa POPsote teki pääosan sisällöistä itse sekä käytti Rajaton lauluyhtyeen virtuaalikonserttia ja Neuropisteen tuolijumppaa täydentämään ohjelmaa. Jos haluat tuottaa omaa sisältöä, niin kysy meiltä lisätietoja tapahtumatila-alustasta.

Esimerkkikuva POPsoten viikko-ohjelmasta

Lue lisää POPsoten ”Ikäihmisten arkikuntoutuminen etänä” -toimintamallista Innokylässä.

Liikuntaa

Arkiliikunnan tekeminen etänä laajentaa liikunnan hyötyjä myös niille, jotka eivät enää pääse liikuntapaikoille tai tarvitsevat esimerkiksi rytmitystä kodin arkeen. Kotiliikunta rytmittää hyvin päivän aloittamista kotona ja saa ihmiset helpommin lähtemään myös ulos liikkumaan. Voit tarjota sitä liikuntapalvelua, jota erilaiset asiakasryhmäsi tarvitsevat kuten esimerkiksi tuolijumppaa, joogaa, kehon hallintaa tai vertaistukiryhmiä liikkumiselle.

Kulttuuria

Kulttuuritilaisuudet ovat erinomaisia virikepalveluita, jotka piristävät ja aktivoivat kotona ja hoivakodeissa asuvia. Erityisen tärkeitä nämä palvelut ovat niille, joille kulttuuripalveluihin osallistuminen on tullut hankalammaksi. Sisältöpalvelun avulla voit saada monenlaisia tilaisuuksia ja hyödyntää niissä YouTuben sisältöjä sekä vierailevia esiintyjiä. Tilaisuuksien aiheita voivat olla esimerkiksi uutuuskirjojen esittely, laulutunti, musiikkikerho, virtuaalinen museoesittely YouTubesta ja iltapäivän kahvihetki ajankohtaisten uutisten kera.

Hauskaa yhdessäoloa

Suurin tarve ikäihmisillä on saada läsnäoloa ja yhdessä tekemistä. Kun kotoa ei enää päästä jostakin syystä liikkeelle yhtä usein kuin ennen, tulee näiden hetkien saavutettavuus vaikeaksi. Nämä tilaisuudet voivat olla tietovisailuja, lauluhetkjiä, muisteloita tai sanaristikkojen tekemistä yhdessä.


Ota yhteyttä ja katsotaan sinulle sopivia sisältöpalveluita

Ota yhteyttä ja käydään läpi minkälainen sisältöpalvelu teille sopisi. Tai tule seuraavalle Voolerin kyselytunnille kyselemään lisätietoja

LinkedIn
LinkedIn
Share
WhatsApp